Gratis motionsformer: 3 oplagte alternativer til fitnesscenteret

Der findes mange motionsformer, og det er godt at holde sig i gang, hvis du vil have et godt helbred. Det kan dog være vanskeligt at holde formen, hvis du skal ned i fitnesscenteret – og du samtidig lever på en sparsom SU. Det er en dyr omgang, og derfor kan det være praktiske at se på, hvilke motionsformer som rent faktisk ikke vælter budgettet.

Hvis du er på bar bund, finder du herunder en række gode bud på motionsformer, som du kan påbegynde allerede i dag. Det bedste af det hele er, at de ikke koster noget, og de findes lige udenfor din dør. Det handler blot om at rydde kalenderen i en time eller to, hvorefter du har mulighed for at gøre noget godt for dig selv, dit helbred og din psyke. Du kan finde flere gode råd til at træne på Fitbase.dk.

Løb

Løb er en fremragende motionsform, som især egner sig til de unge og friske – og det er du garanteret, hvis du er studernede.. Det bedste ved at løbe er, at det ikke koster noget, hvorfor du kan komme i gang uden at skulle have pengepungen op ad lommen. Hvis du ikke har et par løbesko, er det dog en god idé at købe nogle, da de rigtige løbesko sikrer, at du ikke overbelaster dine led, når du løber, fordi de virker støddæmpende.

Cykling

Cykling er en god motionsform, som de fleste også har mulighed for at praktisere. Hvis du i forvejen har en cykel, kan du med fordel kaste dig ud på landevejene, når du skal have motion. Hvis du synes, at det er kedeligt, kan du sætte en god podcast eller din yndlingsmusik i ørene, mens du drøner derudad. Det er dog en god idé at være opmærksom på trafikken, så du bør kun høre musik, imens du cykler, hvis du føler, at det er sikkert.

Gang

Hvis du ikke er til hårde motionsformer som løb og cykling, kan du i stedet begynde at gå. Det giver meget, men det er mere tidskrævende en både løb og cykling, da du skal bruge længere tid på at opnå de samme resultater. Det er dog en god idé at supplere de to øvrige motionsformer med gang, hvis du vil have de absolut bedste resultater. Få det ind som en vane at gå minimum 10.000 skridt om dagen, og du vil opleve mærkbare resultater i løbet af ingen tid.