Psykolog til unge i Århus

psykolog til unge

Alle kan på et tidspunkt få det svært i livet. Men for unge mennesker kan der være mange årsager til at det kan blive nødvendigt eller rart at tale med en psykolog. Det er hårdt at være ung, og det kan diskuteres om det altid har været hårdt at være ung, eller om det hårdere i dag at være ung. Det kan også diskuteres om det blot er blevet mindre tabu at tale om psykiske problemer.

En psykolog til unge kan hjælpe den unge med at komme ovenpå, få det bedre med sig selv og sine omgivelser samt få redskaber til at tackle det, der kan være svært i dagligdagen.

Psykolog til unge under 18

Når unge skal til psykolog, bør det være hos en psykolog, med speciale i psykolog hjælpe til unge under 18.

For børn mellem 7-12 år findes det roste forløb Cool Kids, som er et gruppeforløb henvendt til børn. Cool Kids er kendt og udbredt både i Danmark og udlandet. Det er et psykolog forløb, der har fokus på kognitiv adfærdsterapi hos unge og børn mellem 7 og 12 år. Det er beviseligt at forløbet virker på børnene. Det børnene og de unge konkret får ud af psykolog gruppeforløbet er en række konkrete redskaber og input til hvordan de kan tackle og komme gennem barnets udfordringer i hverdagen.

Psykolog til unge mellem 13 og 17 år tilbudes via forløbet Chilled. Psykolog forløbet til de unge mellem 13 og 17 er en udvidelse af forløbet til de mindre børn, Cool Kids. Forskellen er at Chilled er tilpasset de lidt større børn og unge, hvor det måske er andre udfordringer der oftest går igen. Ofte er det angst og depression, men der er også mange andre årsager og alle er velkomne. Det kan også være psykolog hjælp til unge med fobi eller adfærd, der skaber udfordringer i hverdagen.

Psykolog til unge – mulige årsager

Der kan selvfølgelig være mange årsager til at unge har brug for psykolog hjælp. I dagens samfund er der i dag desværre mange ung, som føler, at der bliver sat høje krav til dem, og at de ikke må fejle, for at være gode nok. De unge kan få denne opfattelse blandt andet fra de sociale medier, hvor mange fremstiller deres liv som perfekt. Det kan medføre stress og skabe et dårligt selvværd hos den unge, at han eller hun altid føler at han/hun skal være på og gøre det godt, samtidig med at han/hun ikke føler at han/hun slår til. en psykolog til unge i Århus kan hjælpe den unge med at tackle disse situationer og få et bedre selvværd.

Psykolog til unge i Århus udspringer oftest af nedenstående årsager:

  • Angst
  • Lavt selvværd
  • Ensomhed
  • Stress
  • Livskrise efter tab
  • Fastlåste adfærdsmønstre
  • Depression

Psykolog med speciale i at hjælpe unge

En psykolog til unge i Århus, hjælper de unge og børn under 18 med at komme sine udfordringer til livs, uanset hvad årsagen til dem er. Den unge kan hos en psykolog få hjælp til at få en bedre hverdag – som allerhelst skal være uden psykisk sygdom.