Sådan forbereder du dig bedst til en studietur på ski

Skitur

Er det kommet til den tid på skoleåret, hvor du og alle dine klassekammerater skal på studietur sammen? Det kan være den helt store skitur, der er lige rundt om hjørnet. Lige meget hvad vil der altid være nogle forberedelser til turen, som du skal være ekstra opmærksom på, inden du tager afsted.

Pak det rette udstyr til studieturen

Det er vigtigt med det helt rette udstyr, inden man tager afsted. Hvor mange ting du skal have med på turen, afhænger af bustype, destination, og hvor lang tid studieturen varer. Skal du eksempelvis transporteres i en turistbus, er der masser af plads til alle jeres sager. Lej turistbus, hvis mange personer skal med ombord, og I gerne vil rejse sammen i flok. Selve køreturen er nemlig en lige så stor del af turen som mange af de andre ting, I kommer til at opleve, så det er en rigtig god idé at rejse sammen allesammen.

Når du skal på skitur med skolen, er det selvfølgelig nødvendigt at have det rette udstyr med. Skal du eksempelvis have dine egne ski og andet skiudstyr med, er det vigtigt at få det pakket sammen. Derudover er det også vigtigt at have det rette tøj med. En skitur vil typisk være noget koldere, så sørg altid for at have varmt tøj med på turen.

Varigheden har også stor betydning for dine forberedelser. Er skituren kun en weekend, kan du sagtens nøjes med en taske, der kan indeholde alt dit tøj, toiletsager og andet nødvendigt udstyr. Typisk vil turen dog vare en uge, og det kan derfor være en god idé at finde kufferten frem. Så har du både plads til skiundertøjet, solcremen, skibrillerne og alt det andet.

Undersøg dine oplevelsesmuligheder

Har du mulighed for selv at bruge tid med dine studiekammerater under turen, hvor der ikke er planlagt noget fra skolens side, er det en god idé at undersøge, hvad I sammen kan opleve i området. Når I er færdige med at stå på ski, kan man enten vælge at bruge tiden tilbage på hotellet eller vælge at opleve noget af byen og området omkring jer. Det er altid fedt og oplevelsesrigt at opleve landet og kulturen i et andet land end Danmark, så hvis I finder tiden til det, er det både sjovt og lærerigt at opleve byen.

Du kan derfor sagtens selv gøre dig nogle forberedelser for oplevelser, inden du forlader hjemmet. Brug lidt tid på at søge internettet igennem for underholdning, seværdigheder, og hvad du ellers kan komme på i det område, I skal bo i. Så ved du nemlig præcis, hvad du og dine venner skal give jer i kast med, når I har jeres egen fritid på studieturen, og I kan gøre lige, hvad I gerne vil.

Det behøver bestemt ikke være store ting, du finder. En hyggelig bar, et museum eller en anden seværdighed i nærheden kan uden tvivl være med til at skabe ekstra gode minder blandt dine venner. Det handler nemlig udelukkende om at opleve noget nyt sammen med sine klassekammerater.