6 ugers kurser for ledige og positivlisten

Som ledig har du som udgangspunkt ret til 6 ugers kurser for ledige. Står du i en A-kasse og har du været ledig i fem uger, så er dine muligheder for at få lov til at deltage i 6 ugers kurser for ledige temmelig gode.

Er du på kontanthjælp og har du været ledig i en periode, så kan du søge om at få lov til at deltage i 6 ugers kurser for ledige. Om svaret på din ansøgning er ja eller nej, afhænger af flere ting. Det er altid en individuel afgørelse og har ikke ret meget med dine rettigheder at gøre. I mange tilfælde vil kommunen have dig igennem en stribe afklarende forløb, før du får lov til 6 ugers kurser for ledige. Herunder får du et par tips til gode argumenter for hvorfor du bør have lov til at deltage i 6 ugers kurser for ledige.

Hold øje med positivlisten

Positivlisten er en liste over kurser som dygtiggør kursisterne, til noget der rent faktisk er mangel på ude i erhvervslivet. Listen er lang og den dækker stort set alle brancher. Hvis du vil søge om et 6 ugers kurser for ledige, er det en god ide lige at tjekke listen. Hvis dit kursus er på listen, eller et kursus der minder meget om det du gerne vil på, så har du meget bedre chance for at få lov til at tage kurset.

Landsdækkende og regional liste

Der findes flere positivlister. Den landsdækkende liste er listen over alle de kurser som dygtiggør kursisterne, til noget der rent faktisk er mangel på ude i erhvervslivet. Ud over den landsdækkende er der også lister for hver region. Nogen steder i landet er der eksempelvis mange dygtige tekstforfattere, samtidig med at der i andre dele er mangel på dygtige tekstforfattere. Finder du et kursus som står på både den landsdækkende liste og på listen for den region du bor i, så har du et meget stærkt argument på hånden, og så er dine chancer endnu bedre.

Skriv så englene synger

Når du skal søge om at få lov til at deltage i 6 ugers kurser for ledige, skal du skrive en skarp ansøgning. Du skal sørge for at have en håndfuld gode argumenter og du skal skrive præcist og velformuleret. Har du ikke selv en skarp pen, så bed om hjælp. Der er helt sikkert en i din omgangskreds der kan hjælpe.