Bliv klar til studiestart

studerende

Nu hvor sommerferien er slut, så er der tusindevis af studerende der skal tilbage til universitet eller begynde for første gang, hvis de er kommet ind på drømmestudiet. Hvis du er en af de studerende, der er så heldig at være blevet optaget på dit drømmestudie, så bør du tjekke om du har alle de ting du skal have for at få en god studiestart. Du bør nemlig anskaffe dig lidt flere ting end dine studiebøger, en god stol og et godt skrivebord. Der er en masse småting, som kan gøre dit studie en hel del nemmere, hvis bare du lærer at bruge det i god tid!

Hvad skal man bruge for at få en god studiestart?

Hvad man får brug for under sin tid som studerende skifter selvfølgelig afhængigt af hvilket fag man læser. Men hvis man for eksempel studerende, som skriver mange opgaver, så gør man klogt i at anskaffe sig en god printer og printpatroner, som man kan benytte sig af i undervisningen.

Men på et mere generelt plan kan det være en god ide at skaffe sig nogle forskellige ting, som gør det en smule nemmere at læse, og kan give en nogle gode noter til når man skal læse op til eksamen. For eksempel kan det være en god ide at skaffe sig nogle små post-it-noter som man kan markere med i sine bøger, så man hurtigt og nemt kan finde markeringer i bogen. Ligeledes er det en god ide at skaffe sig nogle overstregningstusser i forskellige farver, så man kan overstrege vigtige pointer i sine bøger. Hvis man godt kan lide at skrive i hånden og lærer bedst af at tager noter i hånden skal man selvfølgelig også have anskaffet sig et par gode notesbøger og nogle blyanter eller blyblyanter som man kan tage noter med i sin undervisning.

Gør studiet en smule nemmere for dig selv

Selvom overstående ting kan virke små og ubetydelige, så kan de gøre dit studie en del nemmere. Selvom man som studerende sjældent har mange penge mellem hænderne, så er det en rigtig god investering at gøre sig, hvis man vælger at købe nogle af de overstående redskaber. Ikke alene gør de det nemmere for dig at læse til eksamen, men de hjælper dig også med at lære og forstå stoffet bedre, så du i fremtiden kan bruge mindre tid på at læse, fordi din forståelse for stoffet er blevet bedre.

Du skal ikke være bange for at strege og tage noter i dine bøger, da de er lavet til netop det formål og det i sidste ende vil være en stor hjælp for dig selv. Hvis du vælger at sælge dine studiebøger når semesteret er slut, så vil den nye ejer højst sandsynligt også sætte pris på, at du har sat noter i bogen som personen også kan få glade af.  Studiestart kan være svær og overvældende. Så det er vigtigt, at man gør det så nemt for sig selv som muligt, så man kan komme godt i gang med sin tid som studerende!